o_nama

Povijest

– 1947. proizveden prvi remen u Borovu i ex YU
– 1970. započinje serijska proizvodnja remenja
– 1979. sagrađena nova tvornica površine 12.000 m2 i kapaciteta 10 mil. metara.
- '80-tih – Borovo je najveći proizvođač remenja u JI Europi. Najveći izvoz je u Rusiju, Italiju, Njemačku itd...
– 1991. zbog rata u Hrvatskoj prekinuta je proizvodnja remenja
– 1998. nakon mirne reintegracije okupiranog dijela RH, ponovno je pokrenuta proizvodnja remenja
– 2009. instalirane nove linije za proizvodnju poly-V i nazubljenog remenja nove generacije
- 2015. proizvodnju remenja preuzela tvrtka Gumix Elastor d.o.o.

O nama

Proizvodnja remenja u Borovu postoji gotovo 70 godina. Započela je kao mala radionica u sklopu gumarskog kombinata, koja se s godinama proširivala, da bi 1979. godina bila sagrađena golema tvornica kapaciteta preko 10 milijuna metara.

'80-te su zlatno razdoblje za Borovo remenje. Proizvodnja i prodaja kontinurano su rasle iz godine u godinu, pa je tako Borovo postalo najveći proizvođač remenja u jugoistočnoj Europi. Izvozilo se u Italiju, Njemačku, Rusiju i brojne druge zemlje.

Nažalost, 1991. sa izbijanjem rata u Hrvatskoj, Borovo prestaje sa radom, a tijekom ratnih zbivanja tvornica je u velikoj mjeri devastirana. Proizvodnja je u potpunosti obnovljena tek 1998., nakon mirne reintegracije okupiranih područja.

Iako na tržištu nismo bili prisutni nekoliko godina, brzo smo uspjeli vratiti večinu prijašnjih tržišta i nastaviti sa normalnim radom.

Nakon razdoblja u državnom vlasništvu, danas je tvornica remenja Borovo u vlasništvu tvrtke Gumix Elastor. Planiramo značajne investicija u modernizaciju opreme i procesa, sa svrhom izlaska na nova tržišta prvenstveno u Europi, ali i cijelom svijetu.

Smatramo važnim naglasiti, kako su sve ove godine postojanja, naš najvažniji resurs bili i ostali zaposlenici Borova. Nekoliko generacija već je prošlo kroz tvornicu, ali povezanost sadašnjih i umirovljenih djelatnika još postoji i njeguje se. Bivši zaposlenici su pokrenuli ozbiljnu proizvodnju remenja, sagradili najmoderniju tvornicu u ovom dijelu Europe, sačuvali strojeve od ratnih razaranja i ponovno pokrenuli proizvodnju. Smatramo da je to naša najveća vrijednost.

Ulaganje u ljude je naš prioritet u narednom razdoblju.

onama_slika

Mi Vam nudimo:

100%
Kvalitetu
100%
Povoljnu cijenu
100%
Brzinu isporuke
100%
Komunikaciju
100%
Podršku

Vijesti  

Započela proizvodnja

admin  Comments (0)
19.01. 2015. – započela proizvodnja poly-V remenja, odnosno remenja nove generacije. Za sada se izrađuju PJ i PK profili, a u skorom planu je i proizvodnja PH, PM i PL profila. Riječ je o potpuno...

Potpisan ugovor o preuzimanju proizvodnje Borovo

admin  Comments (0)
16.12.2014. – svečano je potpisan ugovor o preuzimanju proizvodnje Borovo remenja od strane tvrtke Gumix Elastor. Naime, u dugoročnom planu razvoja Borova d.d., orijentacija je na tzv. core djelatnosti, odnosno proizvodnju i prodaju obuće, dok...

Izdvajamo  

  • Imamo izuzetno dobru i uspješnu suradnju s Borovom tijekom proteklih 20 godina. Kvaliteta i asortiman remenja su bili u skladu s očekivanjima naših kupaca tako da tijekom svih tih godina nismo imali reklamaciju na kvalitet istih. Isto tako imamo jedan izuzetno korektan i poslovan odnos sa djelatnicima Borova u obradi naših narudžbi.

    Mara Cvitković

    TEHNOMATERIJAL d.o.o.